Mortgage Brokerlığı Kursu (İstanbul ve Ankara)

unvan-mesleki-egitim-mortgage-brokerligi-egitimi-sertifikasi-kursu
Emlak danışmanlığı ve konut finansmanı tanıtım ve pazarlama temsilciliği (Mortgage brokerlığı), hak sahiplerinin talebi üzerine ipoteğe dayalı orta ve uzun vadeli finansmanın bulunması, temin edilmesi, alternatif mortgage ürünlerinin araştırılması,her türlü taşınmazın alımı, satımı, kiralanması konularında pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi ve bu işlemlere ilişkin her türlü sözleşmenin oluşturularak işlem öncesi, sırası ve sonrasındaki tüm hizmetlerin ifası ile yine mesleğin konuları içerisinde araştırma, bilirkişilik, danışmanlık, değerleme ve temsilcilik hizmetlerinin bütünüdür.

Bu kurs program,ülkemiz ve dünyada gayrimenkul ve gayrimenkul ipotekli finansman ve emlak sektöründe oluşan yeni gelişmelerin kursiyerlere aktarılmasının yanı sıra sektörlerin geçmişi ve bugünü hakkında da geniş çaplı bilgi vererek bu konuda eksikliği hissedilen nitelikli elemanların bu sektörlere kazandırılması amacıyla hazırlanmıştır.

Kurs İçeriği

Mortgage Brokerliği Kursu Sertifika Programımız toplam 90 saat olup, kurs içeriği aşağıdaki gibidir.

  • Gayrimenkul deÄŸerlemesi ve deÄŸerleme esasları
  • Yatırım ve proje deÄŸerleme esasları
  • Konut finansman sisteminin iÅŸleyiÅŸi
  • Emlak pazarlama ve deÄŸerleme iÅŸlemleri
  • Gayrimenkul piyasası ve analizi gayrimenkul finansmanı

Kimler Katılabilir

- En az lise seviyesinde diploma sahibi olanlar ve Emlak Danışmanlığı Sertifikası olanlar,
- Mortgage Brokerliği Sertifikası almak isteyenler,
- Mortgage BrokerliÄŸi ile ilgili kendini geliÅŸtirmek isteyenler.

Gerekli Belgeler

- Öğrenim Belgesi (En az lise seviyesinde)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İki adet vesikalık fotoğraf
- Emlak Danışmanlığı Sertifikası

Önkayıt

)';ff_processor.browser='Mozilla/5.0 AppleWebKit/537.36 (KHTML, like Gecko; compatible; ClaudeBot/1.0; Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.)'; ff_processor.opsys='unix';ff_processor.provider='Bilinmeyen';ff_processor.submitted='2024-05-02 22:27:08';ff_processor.form=44;ff_processor.form_id='ff_form44';ff_processor.page=1;ff_processor.target=2;ff_processor.runmode=0;ff_processor.inframe=0;ff_processor.inline=0; ff_processor.template=0;ff_processor.homepage='https://www.unvankurslari.com.tr';ff_processor.mossite='https://www.unvankurslari.com.tr';ff_processor.images='https://www.unvankurslari.com.tr/components/com_breezingforms/images';ff_processor.border=''; ff_processor.align='';ff_processor.top='';ff_processor.suffix='';ff_processor.status=null;ff_processor.message=null;ff_processor.record_id=null;ff_processor.showgrid=false;ff_processor.traceBuffer=null; //-->

Hukuksal

Emlakçılık Meslek Kursları için Milli Eğitim Bakanlığı Kararı

Ülkemizdeki tüm eğitim ve öğretim faaliyetlerinin denetim ve gözetiminden Bakanlığımızın yetkili ve yorumlu olduğu Anayasanın 42'inci maddesi ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunun 56'ıncı maddesinde açıkça belirtilmiştir. Bu hükümlere rağmen bazı illerimizdeki emlakçılık meslek odaları ve demekleri Genel Müdürlüğümüze bağlı halk eğitimi merkezleri ile 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumlan Kanunu kapsamında faaliyet gösteren özel öğretim kurumlarının düzenlediği kurslarda verilen emlakçilik kursu belgelerini geçerli saymadıkları ve vatandaşa bu konuda güçlük çıkardıkları ulaşan bilgi ve belgelerden anlaşılmaktadır.

Ülkemizde yaşayan her kişi ve kuruluşun eğitim faaliyeti düzenleme hakkı bulunduğu bir gerçektir. Ancak uygulama aşamasında ya Bakanlığımızın ilgili birimlerinden izin alınması veya ilgili birimleri ile işbirliği yapılması zorunluluğu bulunduğu, Anayasa ve 1739 sayılı Milli Eğitim Temel Kanunu'nda belirtilen hükümler doğrultusunda hareket etmeleri gerektiği ilgi (a) da kayıtlı Danıştay Karan ve ilgi (c) de kayıtlı Başbakanlık Genelgesinde açık olarak belirtilmektedir. Ayrıca, Danıştay'ın ilgi (b) de kayıtlı karart gereğince emlakçılık kurslarının Milli Eğitim Bakanlığı, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı ile Esnaf ve Sanatkârlar Meslek Kuruluşları tarafından açılacağını hükme bağlamıştır. Aynı kararda Emlakçılar Odası, Emlak Meslek Dernekleri ile Sanayi ve Ticaret Odaları bünyesindeki emlakçilik birimlerine emlakçilik kursu açma yetkisi veren Sanayi ve Ticaret Bakanlığı TS-11816 "Emlak Komisyonculuğu Hizmetleri-Genel Kurullar" standardının 133 maddesinin yürürlüğünü de durdurmuştur.

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Madde 246;

İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.

Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.

Sorular

Güncelleniyor...

Sertifikamız

Güncelleniyor...

DiÄŸer

- Ankara Mortgage BrokerliÄŸi Kursu
- Ä°stanbul Mortgage BrokerliÄŸi Kursu
- Ankara Mortgage Brokerliği Sertifikası
- İstanbul Mortgage Brokerliği Sertifikası
- Ankara Mortgage Brokerliği Kursu Sertifika Programı
- İstanbul Mortgage Brokerliği Kursu Sertifika Programı