Arı Yetiştiriciliği (Arıcılık) Kursu

unvan-mesleki-egitim-ari-yetistiriciligi-aricilik-kursu
Arı yetiştiricisi; kendi başına ve belirli bir süre içerisinde, arılı kovan hazırlama, ana arı, oğul arı ve arı ürünleri üretme, arı kolonisinin bakım, beslenme, arı ürünleri hasadı, arıcılık araç, gereç ve ekipmanlarının bakım ve  onarım işlemlerini yapma bilgi ve becerisine sahip kişidir.

Ünvan Eğitim Kurumları, alanında uzman kadrosu ile, arıcılık hakkında bilmeniz gerekenleri siz değerli kursiyerlerimize aktarmaktadır.

Kurs İçeriği

Arı Yetiştiriciliği (Arıcılık) Kursu Sertifika Programımız toplam 80 saat olup, kurs içeriği aşağıdaki gibidir.

  • Bal arısı ırkları
  • Koloni bireyleri ve düzeni
  • Mevsimsel bakım ve kışlatma
  • Bal üretimi
  • Diğer arı ürünlerinin üretimi
  • Ana arı yetiştiriciliği
  • Ballı bitkiler ve gezginci arıcılık
  • Arı sağlığı

Kimler Katılabilir

- En az okur yazarlık seviyesinde diploma sahibi olanlar,
- Arıcılık Sertifikası almak isteyenler,
- Arıcılık alanında kendisini geliştirmek isteyenler.

Gerekli Belgeler

- Öğrenim Belgesi (En az okur yazarlık seviyesinde)
- Nüfus cüzdanı fotokopisi
- İki adet vesikalık fotoğraf

Önkayıt

Hukuksal

Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği Madde 246;

İş yerlerinde, alanlarında meslekî eğitim görmüş olanlar istihdam edilir.

Kanun’a göre istihdam edilenlerin meslekî ve teknik orta öğretim diploması, sertifika ile kurs bitirme, kalfalık, ustalık, iş yeri açma belgelerinden en az birine sahip olmaları gerekir. Yapacağı işe uygun meslekî eğitim aldıklarını belgelendirmeyenler istihdam edilmezler. İş yeri sahipleri, istihdam edecekleri kişilerden, yapacakları iş ile ilgili meslekî eğitim aldığını gösterir belgeyi istemek zorundadır.

Sorular

Güncelleniyor...

Diğer

- Ankara Arı Yetiştiriciliği (Arıcılık) Kursu
- Ankara Arı Yetiştiriciliği (Arıcılık) Sertifikası
- Ankara Arı Yetiştiriciliği (Arıcılık) Kursu Sertifika Programı